close

Aceasta ciorba de burta este una dintre cele mai bune. Este din Ardeal si contine un ingredient secret. Iata reteta…

13.02-POZA art.6 (ciorba de burta)

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Ciorba de Burta Ardeleneasca.

Lista de Ingrediente:

-2-4 linguri oțet

-250 mililitri smântână

– 5 litri apă

– 2-3 ouă

– 1 căpățână de usturoi

– 1 ardei gras

– 4 picioare de porc medii/ 1 rasol mediu

– sare și piper după gust

-1 kilogram burtă de vită prefiartă

– 2 cepe medii

Cum se prepara:

Eu am ales sa folosesc rasol. Spalam foarte bune rasolul si punem la fiert si foarte important este sa luam spuma cu o spumiera.

Curatam legumele si le taiem de dimensiuni mici( depinde de fiecare cum le prefera) , separat punem la fiert si burta cu puțin oțet si o lasam sa dea un clocot.

Punem legumele peste rasol și lasam sa fiarba în continuare până când carnea se desprinde singură de pe oase.

Bucatile de carne le scoatem si le lasam la racit. Când s-au răcit îndeajuns,le vom taia bucatele pe lungime și le punem înapoi în oala cu legumele si adaugam si burta si mai completam cu apa daca mai este nevoie. Daca vi se pare ca mai trebuie sa fiarba burta, mai lasati pe foc.

Curatam usturoiul si il frecam cu sare ca si cum am face un mujdei până obținem o pastă albicioasă. Intr-un bol batem galbenusurile cu un vârf de sare și 3-4 linguri de smântână si adaugam si usturoiul si batem foarte bine.

Punem ciorba peste amestec pana aducem la temeperatura optima ca sa nu se taie. Oprim focul si acrim cu otet dupa gust si punem amestecul amestecand constant cu un tel

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"