close

Aceasta este o reteta, mai ales pentru vegetarieni. Are un gust savuros si este atat de apetisanta, ca nu te poti abtine sa nu mananci cateva portii. Vinete picante cu sos de soia si usturoi, sunt extrem de gustoase.

Vinete picante cu sos de soia si usturoi, sunt extrem de gustoase

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Vinete picante cu sos de soia si usturoi.

Lista de ingrediente:

-o ceapa

-2 vinete

-5 catei de usturoi

-2 ardei iuti

-100 grame ardei grasi culori diferite

-un ou

-o lingurita ghimbir

-100 ml sos de soia

-doua linguri ulei de susan

-doua linguri pasta de rosii

-doua linguri amidon de cartofi

-ulei de masline

-un praf de indulcitor

Cum se prepara:

Se taie vinetele pe lung si se condimenteaza cu sare si piper.

Se lasa 10 minute.

Ardeii grasi se taie fasii, ceapa, usturoiul, ardeiul iute si ghimbirul se taie cubulete.

Se prajesc legumele timp de 5 minute in ulei, apoi se adauga sosul si pasta de rosii.

Intr- un pahar se amesteca o lingura de amidon cu apa si se toarna peste legumele prajite.

Apoi adaugam doua linguri de ulei de susan, indulcitorul si se mai tine circa 5 minute.

Intr- un vas punem o lingura de amidon, un albus si 70 ml apa.

Vinetele se sterg cu un prosop pentru a se usca, se pun la prajit in sosul cu legumele.

Se amesteca si se mai lasa cateva minute.

Se poate servi cu verdeata deasupra.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"