Specialitatea Casei

Din restaurant in bucataria ta!

Ardeii umpluti cu carne, sunt o retetă traditională, economică, si foarte apreciată.

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Ardeii umpluti cu carne.

Lista de ingrediente:

– 700 g carne tocată (amestec vită si porc)

– 5 linguri de orez

– o ceapă

– o lingură mărar

– 1/2 legătură pătrunjel

– 2 linguri ulei

– o lingură piure de rosii

– sare, piper

– 7 bucăti de ardei gras

– 3 linguri bulion

– 2 rosii

Cum se prepara:

Se toacă ceapa mărunt si se căleste in ulei, apoi se adaugă carnea si se amestecă pană se căleste uniform.

Se pune o lingură din piureul de rosii, se lasă carnea să fiarbă in sos 1-2 minute, apoi se adaugă orezul, verdeturile tocate, sarea si piperul.

Se curătă ardeii, tăind cu cutitul de jur imprejurul coditei si se scot semintele folosind o lingurită.
Se umplu ardeii cu compozitia de carne.

Se taie din fiecare rosie rondele astfel incat să obtineti capace pentru ardei.

Se asează fiecare capac de rosie in ardei, pentru a evita iesirea compozitiei.

Se pun ardeii cu două căni de apă la fiert si se fierb ardeii sau se dau la cuptor impreună cu cele 3 linguri de bulion pană cand apa scade.

Ardeii sunt fierti după circa 25-30 de minute, iar in cratită rămane un sos mai gros.

Se poate servi cu o lingură de smantană sau iaurt.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna !

x
Dati-ne un "Like"