Specialitatea Casei

Din restaurant in bucataria ta!

Bezele. Crocante la exterior si pufoase in interior. Sunt un deliciu! Reteta aici…

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Bezele.

Lista de ingrediente:

-160 grame zahar pudra

-1 praf sare

-4 albusuri

Pentru decor

-2 linguri zeama de lamaie

-colorant alimentar

-300 grame zahar pudra

-apa

Cum se prepara

Pentru inceput dam drumu la cuptor si lasam sa se incalzeasca 110 de grade celsius.

Intr-un bol batem albusurile cu sarea, dupa care treptat, adaugam zaharul si mixam bine. Rezultatul ar trebui sa fie o spuma densa.

Pregam o tava pe care o tapetam cu hartie de copt si punem in aceasta cate o lingura din compozitia obtinuta.

Baga tava cu bezele la cuptor timp de 60 de minute la temperatura de 110 grade celsius iar dupa acest timp inca 60 de minute la 140 de grade celsius.

In timp in care tava este la cuptor, pregatim glazura de zahar. Amestecam zeama de lamaie cu zaharul pudra, apoi adaugam apa putin cate putin si amestecam foarte bine cu ajutorul unui tel. Trebuie sa rezulte un amestec dens si cremos care nu curge. O jumatate din glazura obtinuta o amestecam cu, colorant alimentar.

La final scoatem bezele din cuptor, le lasam sa se raceasca iar apoi le decoram cu glazura alba si cea colorata.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"