Specialitatea Casei

Din restaurant in bucataria ta!

Brânză proaspătă de casă din lapte de vacă. Fără conservanti si fără E-uri, are un gust grozav, este foarte usor de făcut.

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Brânză proaspătă de casă din lapte de vacă.

O oală mare de 5 kg pentru a fierbe laptele, o strecurătoare, o formă pentru branză, un tifon mare pentru a scurge branza de casă.

Lista de ingrediente:

– 2 litri de lapte de vacă cat mai gras

– 4-5 lingurite zeamă de lămaie

Cum se prepara:

Se pune laptele la fiert si se fierbe pană dă intr-un clocot, amestecand continuu să nu se prindă de oală.

După ce se ia de pe foc se adaugă zeama de lămaie (proaspăt stoarsă) si
se amestecă bine cu o lingură de lemn.

Dacă doriti, puteti adăuga si putină sare. In cateva minute, după ce ati pus zeama de lămaie veti observa cum se formează cocoloase din lapte, este semn că laptele se branzeste.

Se acoperă oala cu un capac si se lasă in loc căldut timp de două ore.

După două ore se strecoară amestecul de branză intr-un săculet de tifon pus deasupra unei oale, se strange bine tifonul si se lasă la scurs agătat deasupra unui castron, timp de cateva ore.

Se presează din cand in cand, astfel incat să se elimine toata apa.

Dacă aveti forma specială pentru branză se pune amestecul de branză cu tot cu tifon si se adaugă peste formă o greutate.

Se lasă la scurs circa 1 oră.

Branza de casă rămane proaspătă si poate fi păstrată in frigider timp de 3-4 zile.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna !

x
Dati-ne un "Like"