close

Cel mai bun balmos este cel Bucovinean. Astazi l-am facut si eu si vreau sa va spun ca este sublim, cum se incorporeaza mamaliga, cu casul, cu branza , cu smantana…mmmmm ceva de nedescris.

balmos-bucovinean

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Balmos Bucovinean.

Lista de ingrediente:

250 g cas

350 g unt

2 litri smantana

1 ou

sare

600 g branza de oaie

1 kg malai

Cum se serveste:

Cum spun Bucovinenii: lapte acru/covasit

Cum se prepara:

Daca nu gasiti zer puteti sa puneti o smantana mai usoara, cat mai apoasa. Luam o oala inalta si punem untul la topit, asezonat cu un pic de sare.

Pundem desupra zerul/smantana si lasam sa fiarba la foc mic. Dupa ce clocoteste incepem sa punem malaiul treptat si cernut , asa cum punem pentru mamaliga.

AMestecam si lasam la fiert 15 minute, dupa care punem oul si amestecam,radetm branza peste balmosul pe care il formam in oala si amestecati cu simt.

Cand incepe sa se desprinda de pe oala il mai lasam 5 minute si luam de pe foc.

Ca sa fie traditional Bucovenesc il vom servi cas faramitat deasupra si cu lapte acru din belsug.

Vreau sa imi spuneti daca ati facut sau veti face si cum a iesit.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"