close

Cu aceasta reteta vei inlocui toate salatele pe care le faci de obicei! Uite cum se prepara..

salata-polineza

Salata Poloneza se prepara exact ca si salata boeuf, doar ca in loc de pui se pune peste, de preferat sardele sau pasta de sardele.

Ingrediente

-2,3 castraveti murati (cca 200 gr)

-2 radacini patrunjel

-2 cartofi

-2 morcovi

-1 telina

200, 300 g sardele

-2 linguri de mazare (din conserva)

Pentru maioneza:

-300-400ml ulei

-1 galbenus fiert si 2 crude

lingurita cu varf de ceapa rasa fin

-1 lingurita mustar

frunze de patrunjel, tarhon tocate marunt (cca o lingurita cu varf)

-1 lingurita zeama de lamaie

-sare

Cum se prepara

1. Se pun la fiert legumele (morcovii, patrunjelul, telina) dupa ce au fost spalate si curatate, iar cartofii se pun la fiert separat in coaja .

2. Intre timp se pregateste maioneza. Se poate face la robot, sau la mana, oul fiert se da prin sita apoi se amesteca cu cele 2 galbenusuri crude si apoi se adauga zeama de lamaie si mai tarziu mustarul, se bat rapid adaugand ulei putin cate putin, pana cand maioneza devine consistenta apoi se adauga o lingurita de apa rece si se pune sare dupa gust.

3. Castravetii se taie cubulete mici si se pun la scurs, presandu-i putin cu mana. Se iau cam 200 gr de maioneza si se amesteca cu castravetii, cu ceapa rasa fin si cu frunzele aromate apoi se adauga zarzavatul taiat cubulete mici, mazarea si sardelele tocate marunt, se amesteca numai prin rasturnare ca sa nu se zdrobeasca.

x
Dati-ne un "Like"