Specialitatea Casei

Din restaurant in bucataria ta!

Cum preparăm glazura fondantă. Nu este usor de preparat, dar rezultatul va incanta simturile tuturor

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Glazura fondanta.

Lista de ingrediente:

100 grame sirop de glucoză ( sau sirop de porumb)

1 lingurită de cacao

500 grame zahăr

200 mililitri apă

coloranti alimentari

Alte obiecte necesare:

1 termometru de bucătărie

1 bol adanc de inox

Cum se prepara:

Pentru inceput punem in congelator bolul de inox pentrua fi cat mai rece.

Intr-o cratita zaharul, glucoza si apa se pun la fiert. Lasam sa fiarba fara sa amestecam deloc pana ce siropul se ingroasa. In cazul in care se aduna spuma, aceasta trebuie luata.

Masuram temperatura din cratita, aceasta ar trebui sa aiba aproximativ 112 grade celsius.

Scoatem bolul de inox din congelator si mutam compozitia fiarta in acesta.

Asteptam ca fiertura sa ajunga la 70 de grade celsius iar apoi mixam compozitia pana se albeste si devine consistenta.

Daca se doreste colorarea acesteia, colorantul sau cacaoa trebuie adaugat/a inainte de mixare.

Fondantul trebuie imediat pus peste prajituri pentru ca se va intari foarte repede.

Daca se doreste refolosirea acestuia, se pune la bain-marie sa se incalzeasca.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"