close

Cum se face parizerul in casă. Retetă simplă, fără E-uri, se feliază frumos si este foarte gustos. Retetă simplă, fără E-uri, se felieză frumos si este foarte gustos.

Parizerul in casă

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Parizer in casă.

Lista de ingrediente:

– 300 g carne porc(muschi)

– 200g piept de pui

– 4 ouă, 100g griș

– 75ml ulei de măsline

– o legătură de pătrunjel

– 1/2 linguriță piper

– 1/2 linguriță boia dulce

– sare

– ardei

– cașcaval

– o folie alimentară

– o folie de aluminiu

– sfoară pentru legat

Cum se prepara:

In paharul unui blender se pune grișul, usturoiul dat pe răzatoarea mică, ouăle, uleiul de măsline și condimentele si sarea.

Se mixează pană se obtine o pastă.

Carnea de porc se curătă bine de toate nervurile si crusta de la suprafată, apoi se toacă in cubulete foarte mici.
La fel se procedează si cu carnea de pui.

Se adaugă carnea in blender peste pastă si se pasează compoziția cu blenderul până se obține o cremă fină.

Pătrunjelul se toacă mărunt, se adaugă in blender si se mixează circa 2-3 minute.

Pentru asamblarea prizerului se suprapun două bucăți de folie alimentară din plastic și se așează pe blatul de lucru.

Se pune cu grijă compoziția și se rulează parizerul, se țin cu atentie marginile până se obține un baton compact.

Se face nod la fiecare capăt cu o sfoară, se taie surplusul de folie și se pune parizerul într-o oală cu apă rece.

Se pune la fiert pe foc mediu pentru aproximativ 40-45 de minute.

Se scoate pe un platou, se lasă la răcit și se dă la frigider circa 2-3 ore.

Apoi se poate felia.

Optional in pasta pentru parizerse pune: ardei, ciuperci.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna !

x
Dati-ne un "Like"