Specialitatea Casei

Din restaurant in bucataria ta!

Dulceată de mere cu scortisoară. O retetă simplă, economică si eficientă. Incearcă si tu dulceata de mere si impărtăseste reteta si prietenelor tale.

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Dulceată de mere cu scortisoară.

Lista de ingrediente:

– 3 kg mere curătate

– 500 gr zahă

– zeamă de la o lămaie

– 3 linguri de scortisoară

Cum se prepara:

Merele curătate de coajă, si fără samburi se feliază, in felii de diferite dimensiuni, se pun intr-o oală, se stropesc cu zeama de lămaie, se adaugă scortisoara si zahărul.

Se amestecă bine cu o lingură de lemn si se lasă in oală circa 30 de minute pană cand merele incep să isi lase zeamă.

Dacă merele nu isi lasă deloc zeamă puteti adăuga 200 ml apă.

După 30 de minute se pune oala la fiert la foc mic.

Se lasă să fiarbă circa 15-20 de minute pană scade siropul si merele sunt fierte.

După ce dulceata este fiartă, se pune in borcane de 80g , spălate si sterilizate, apoi se pun capacele.

Borcanele se pun intr-o cratită cu apă caldă se acoperă cu un prosop de bucătărie si se fierb pe plită sau in cuptor circa o oră.

După ce sunt suficient de fierte se lasă să se răcească complet si se depozitează in cămară.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna !

x
Dati-ne un "Like"