Specialitatea Casei

Din restaurant in bucataria ta!

Iahnie de naut. Extraordinar de buna nu am mai gatit asa ceva! <3

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Iahnie de naut.

Lista de ingrediente:

-100 grame margarină

-2 morcovi

-400 grame năut

-piper măcinat

-1 cățel de usturoi

-sare

-1 ceapă

-apa

-3 linguri bulion

-2 foi de dafin

Cum se prepara:

Inainte de a ne apuca de iahnie, nautul trebuie sa stea aproximativ 12 ore in apa la inmuiat.

Apoi schimbam apa si il punem la fiert timp de 90 de minute alaturi de foile de dafin si usturoi.

Dupa ce nautul a fiert, ne apucam de curatat legumele, le spalam si taiem marunt. Le punem la inabusit in 75 de grame de margarina, si turnam cate putina apa amestecand continuu.

Dupa aproximativ 5 minute, adaugam bulionul, nautul scurs si apa cat sa acopere boabele. Lasam sa fiarba la foc mic inca un sfert de ora.

Dam drumu la cuptor si il setam la 180 de grade celsius.

Se pun condimente si sare dupa gust, iar deasupra punem felii mici de margarina si bagam iahnia la cuptor timp de aproximativ 20 de minute.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"