Specialitatea Casei

Din restaurant in bucataria ta!

Inimioare,Stelute si Floricele cu nuca si scortisoara. Delicioase!

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Stelute cu nuca si scortisoara.

Lista de ingrediente:

325 grame nucă măcinată

200 grame zahăr pudră

2 lingurite scorţişoară pisată

4 albuşuri

Cum se prepara:

Pentru inceput dam drumu la cuptor si lasam sa se incalzeasca.

Apoi intr-un bol, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zahatul si batem pana rezulta o spuma densa. Dam deoparte 4 linguri de spuma si punem separat, la rece. Vom avea nevoie de ea la ornat.

Restul de albus batut il amestecam cu nuca macinata si scortisoara. Aluatul rezultat il intindem sub forma unei foi groase de aproximativ 1 centimentru. O acoperim cu o folie alimentara si dam la rece pentru 120 de minute.

Cand il scoatem, il mai intindem putin si taiem in forma de stelute.

Pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt si bagam la cuptor timp de 25 de minute cu focul la mediu.

Cu aproximativ 5 minute inainte de final, ornam stelutele cu albusul pastrat si rebatut in cazul in care s-a lasat

Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"