close

Iti arat reteta unei prajituri racoroase si fara coacere. Intra sa vezi, o sa iti placa

Fotolia_59331188_Subscription_Monthly_XXL

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de prajitura Deliciu cu capsuni.

Lista de ingrediente:

capsuni si alte fructe dupa gust

3 linguri gelatina

1 pahar zahar

550 gr smantana

1 pahar zahar

350 gr piscoturi de sampanie

Cum se prepara:

1/2 pahar de apa rece il vom pune peste gelatina si o lasam la hidratat cam 30 de minute.

Zaharul il vom amesteca cu smanatana.

Vom pune gelatina la foc mic amestecand continuu, pana la topirea completa. Aveti mare grija sa nu cumva sa inceapa sa fiarba, pentru ca se va strica consistenta ei.

Treptam in gelatina topita incorporam smantana batuta cu zaharul amestecand constant.

Luati o forma de tort pe care o tapetati cu o folie de plastic alimentara.

Taiem fructele felii sau cuburi dupa preferinte, iar daca daca veti folosi fructe congelate sau din compot lasati-le cateva ore sa se scurga de zeama in exces.

Incepem prin a aseza un strat de fructe peste care asezam un strat subtire de crema, apoi un strat de piscoturi de sampanie insiropate putin in zeama de la fructe sau intr-un compot, apoi iar un strat de crema, fructe si la final un strat de piscoturi.

Lasam la frigider cep putin 2-3 ore, preferabil ar fi pana a doua zi.

Scoateti prajitura, rasturnati-o cu susul in jos cu mare grija si scoateti folia de plastic.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"