Specialitatea Casei

Din restaurant in bucataria ta!

Madelena, acum puteti prepara si in casa indragitele Madelene.

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Madelena.

Lista de ingrediente:

– 150 gr unt
– 7 galbenusuri
– 550 gr faina
– 30 gr drojdie
– 250 gr frisca
– 100 gr zahar pudra
– 50 gr stafide
– 20 gr zahar tos
– 50 gr unt
– 1 ou
– coaja rasa de lamaie

Cum se prepara:

Drojdia se amesteca cu frisca si cu trei linguri de faina. Untul se freaca spuma cu zaharul si un praf de sare. Se adauga cate un galbenus si cate o lingura de faina amestecand mereu pana se termina toate galbenusurile.

Se adauga apoi cate o lingura de maia si cate o lingura de faina pana se termina maiaua. Se pune si faina ramasa, se framanta bine pana ce face basicute, apoi se pun stafidele, coaja de lamaie si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

In forme mici, rotunde tapetate cu putin unt si faina se toarna compozitia care se unge cu ou batut si se presara cu zahar tos. Se dau formele la cuptor, la foc mediu , pana se rumenesc frumos.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna !

x
Dati-ne un "Like"