close

Mâncare de miel cu legume – un preparat simplu și extrem de savuros pentru masa de Paște! Învață ce trebuie să faci pentru acest mix de arome și texturi!

Imaginea-10â-696×464

Dacă nu vrei să optezi pentru friptura clasică de miel, atunci această mâncare cu legume va face diferența la masa de Paște. Este destul de simplu de realizat și este extrem de gustoasă. Toate aromele de ghimbir, usturoi, anghinare se îmbină perfect cu savoarea unică a cărnii de miel.

 

Rețeta Mâncare de miel cu legume
Timp de preparare: 40 de minute
Ai nevoie de:
1 kg carne de miel fără os
3 căței de usturoi
3 anghinare
2 lămâi confiate
300 g boabe de fasole
5 roșii
2 cepe
Sucul de la o lămâie
12 cartofi albi mici
Sare și piper după gust
Ghimbir proaspăt
1 legătură de pătrunjel
½ linguriță boia de ardei

 

Mod de preparare:
Se spală carnea și se taie bucățele.
Se spală și se curăță anghinarea și se taie pe jumătate, după care se pun în apă cu lămâie.
Carne se unge cu ulei, boia de ardei, sare, usturoi, ghimbir.
Se pune carnea într-o tigaie adâncă, peste care se adaugă cartofii, roșiile și lămâile.
Se pun apoi bucățile de anghinare, sucul de lămâie și apă.
Se pune capacul și se fierbe la foc mic, aproximativ 2 ore.
Se pune apa la fier cu sare. Atunci când fierbe se adaugă fasolea și se ține 5 minute.
După aceea se decojesc boabele de fasole și se pun în tigaia cu carnea de miel.
Se mai lasă compoziția pe foc încă 10 minute.
Se servește cu pătrunjel proaspăt.

 

Sursa

x
Dati-ne un "Like"