Specialitatea Casei

Din restaurant in bucataria ta!

Minunata Rulada cu nuci! Gustoasa si usor de facut!

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta Rulada cu nuci.

Lista de ingrediente pentru blat :

-40 grame nuci maruntite

-225 grame zahar brun

-5 albusuri

-2 lingurite amidon

Lista de ingrediente pentru umplutura:

-2 lingurite zahar

-250 mililitrii frisca lichida

-zahar pudra

Lista de ingrediente pentru sosul de caramel:

-2 linguri cu varf smantana

-100 grame zahar

-100 grame unt

Cum se prepara:

Intr-un bol punem albusurile si amidonul si amestecam cu mixerul.

Dupa ce se formeaza spuma punem zaharul lingura cu lingura si amestecam pana ce spuma ramane tare si cand intoarcem bolul si punem nucile maruntite.

Intr-o tava puenm hartie de copt si punem spuma de la albusuri si o intindem uniform in toata tava si o dam la cuptor timp de 90 de minute. Se lasa apoi in tava sa se raceasca in totalitate.

Incepem sa pregatim sosul caramel si punem zaharul pe si amestecam pana cand zaharul si untul au devenit un amestec omogen si in acel moment il luam de pe foc si punem smantana si lasam sa se raceasca.

Luam o foaie de hartie de copt usor mai mare ca blatul de bezea si presaram cu zahar pudra.

Punem cu fata in jos bezeaua peste zahar si usor se trage hartia pe care s-a copt.

Blatul de bezea il ungem cu caramel si batem frisca cu cele doua lingurite de zahar dupa care o punem peste caramel.

Marginile neregulate ale blatului le taiem si rulam usor cu ajutorul hartiei.

Va uram pofta buna!

Sursa foto: clickpoftabuna.ro

x
Dati-ne un "Like"