close

Pentru ca mai sunt cateva zile in care putem sa tinem post , azi am facut un desert de post. Nu am mai putut sa ma abtin pana la Craciun

P22702141

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Desert de post cu nuca.

Lista de ingrediente:

-150 grame nucă pisată

-200 grame zahăr pudră

-2 pachete zahăr vanilat

-420 grame făină

-1 lingurita coajă de lămâie

-3 linguri rom

-340 grame unt sau margarină

-1 pachet praf de copt

Cum se prepara:

Intr-un bol frecam untul cu zahar vanilat si 100 grame de zahar pudra, dupa care amestecam cu faina cernuta, praful de copt, nuca pisata, 1 praf de sare si coaja de lamaie.

Acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam la rece pentru 2-3 ore.

Apoi intindem aluatul intr-o foaie mai grosuta si taiem fasii late de aproximativ 5 centimetri, care se ruleaza si taiem pe lungime la aproximativ 5 centimetri.

Arcuim putin si asezam totul intr-o tava si dam la cuptor timp de un sfert de ora.

Cand sunt gata, scoatem tava si lasam sa se aceasca dupa care le stropim cu putin rom si le pudram cu zahar aromat cu vanilie.

Va uram pofta buna!

Sursa foto: sfatulparintilor.ro

x
Dati-ne un "Like"