close

Piept de curcan cu sos de gutui, reteta pe care o fac intotdeauna cand vreau sa- i incant pe cei dragi.

Piept de curcan cu sos de gutui, reteta pe care o fac intotdeauna cand vreau sa- i incant pe cei dragi.

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Piept de curcan cu sos de gutui.

Lista de ingrediente :

-800 g piept de curcan

-200 g costita afumata

-o lingura zahar

-500 g gutui

-600 grame rosii

-o ceasca ulei

-50 ml supa de pasare

-sare

-piper

-un pahar vin alb

-coaja de la lamaie

Cum se prepara:

Se spala pieptul, se inveleste in felii de costita.

Se aseaza pieptul intr- o tava cu apa si ulei si se da la cuptor.

Cand carnea este aproape gata, se adauga paharul de vin.

Gutuile se curata de cotoare si se taie felii mici pe care le punem la foc cu cateva linguri de ulei, pentru circa 20 de minute.

Cand s- au muiat, se adauga zaharul, rosiile decojite, 50 ml supa de pasare, coaja rasa de la lamaie si lasi la foc mic sa se inchege sosul.

Se scoate pieptul de curcan pe un platou, se taie felii si se serveste alaturi de sosul dulce acrisor, al gutuilor.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"