close

Pizza cu ciocolată si fructe delicioase presărate peste ea

Pizza cu ciocolată si fructe

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Pizza cu ciocolată si fructe.

Lista de ingrediente:

Pentru “blat”:

– 100 g zahăr tos

– 240 ml de unt topit

– o linguriță esență de vanilie

– 4 ouă, 180 g făină albă

– 120 g pudră de cacao

– o jumătate de linguriță de sare

Pentru sosul de Nutella:

– 250 g de cremă de brânză mascarpone

– 300 g cremă nutella sau finetti

Pentru jeleu:

120 ml apă

o linguriță de amidon

o lingură de zahăr granula

o lingură de gem de căpșune

Pentru topping:

100 g căpșune tăiate felii

100 g afine

100 g zmeură proaspătă

2 banane

100 g ananas

100 g fulgi de ciocolată

1-2 linguri de lapte

Cum se prepara:

Prepararea blatului:

Cuptorul se incalzeste la 175 de grade Celsius și se unge o formă de pizza cu puțin unt, apoi se tapeteaza cu hârtie de copt.

Untul se freacă cu zahărul pentru circa 1-2 minute, până se obține o cremă fină.

Se adaugă vanilia, ouăle și se mixeaza până se obține o compoziție omogenă.

Se adaugă făina, cacaoa și se amestecă până se incorporează bine, apoi se toarnă aluatul în forma de pizza.

Aluatul se tine la cuptor circa 15-20 de minute, apoi se lasă să se răcească.

Aluatul trebuie să se răcească complet înainte de a pune topppingul .

Prepararea cremei:

Se mixează crema nutella amestecată cu crema de brânză , până se omogenizează.

Într-o cratiță, se pune apa, amidonul și zahărul, se pune vasul la fiert pe foc mediu și se amesteca până amidonul și zahărul încep să se întărească și se obține un fel de sirop mai gros.

Se adaugă gemul și se amesteca până se obține un jeleu .

Asamblarea pizzei:

Se întinde crema de nutella peste blatul, se adaugă deasupra fructele tocate și peste ele se toarnă jeleul usor răcit.

Fulgii de ciocolată se topesc la bain marie cu 1-2 linguri de lapte și se stropește pizza cu sosul obtinut.

Desertul trebuie ținut la rece câteva ore înainte de servire.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna !

x
Dati-ne un "Like"