Specialitatea Casei

Din restaurant in bucataria ta!

Placinta cu crema de migdale

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Placinta cu crema de migdale.

Lista de ingrediente:

Pentru foi:

– 250 gr unt
– 50 gr zahar
– 400 gr faina
– 2 galbenusuri
– 2 linguri smantana
– 25ml vin
– 2 lingurie esenta de migdale
– 2 plicilete zahar vanilat

Pentru umplutura:

– 200 gr migdale macinate
– 100 gr zahar
– 75 gr unt
– 2 oua
– 2 lingurite esenta de vanilie

Cum se prepara:

Intr-un bol se freaca zaharul si untul pana se obtine o spuma, apoi se adauga ouale unul cate unul, amestecand continuu. La sfarsit se pune faina, esenta de vanilie si migdalele macinate si se incorporeaza pana se obtine o crema omogena si pufoasa.

Untul, zaharul, galbenusurile, faina, smantana, vinul si esenta de migdale se pun direct pe masa de lucru si se amesteca, apoi se framanta pana se obtine un aluat elastic.

Se imparte in doua, se intinde o foaie care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pune umplutura de migdale si se acopera cu cealalta foaie.

Se da la cuptor la foc potrivit, pana capata o culoare aramie, se taie calda si se serveste pudrata cu zahar vanilat.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna !

x
Dati-ne un "Like"