Specialitatea Casei

Din restaurant in bucataria ta!

Prajitura cu bezea

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Prajitura cu bezea.

Lista de ingrediente:

Aluat

– 100 gr zahar
– 5 galbenusuri
– 150 gr unt
– 1 pliculet praf de copt
– 1 cana faina
– sucul si coaja de la o lamaie

Crema

– 250 ml lapte
– 300 gr mac
– 250 gr unt
– 150 gr zahar
– 2 pliculete zahar vanilat

Bezea

– 5 albusuri
– 120 gr zahar
– sare

Cum se prepara:

Intr-un bol se amesteca galbenusurile, untul si zaharul. Se adauga faina, praful de copt, sucul si coaja de la o lamaie si se framanta pana se obtine un aluat elastic.

Se intinde o singura foaie, se pune in tava tapetata cu hartie de copt, se inteapa din loc in loc cu furculita. Se pune pe foc, intr-un vas, laptele, macul, zaharul tos si cel vanilat.

Se fierbe 10 min amestecand mereu, se ia de pe foc, se raceste si se adauga untul. Se omogenizeaza bine crema si se toarna peste aluatul din tava. Se da tava la cuptorul cu foc mediu, 25-30 min. Intr-un vas se mixeaza spuma albusurile, zaharul si un praf de sare.

Se scoate tava din cuptor, se intinde uniform bezeaua si se baga inapoi in cuptor timp de 5-7 min , pana capata o culoare aurie. Se portioneaza calduta.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"