Specialitatea Casei

Din restaurant in bucataria ta!

Prajitura cu lapte batut.

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Prajitura cu lapte batut.

Lista de ingrediente:

– 450 gr malai
– 100 gr gris
– 100 gr faina
– 200 gr zahar
– 600 ml lapte batut
– 300 ml lapte dulce
– 4 oua
– 100 gr ulei
– coaja rasa de la o portocala
– esenta de vanilie
– 1 plicutet praf de copt
– putin unt
– zahar pudra pt ornat
– sare

Cum se prepara:

Se amesteca malaiul, grisul, faina, praful de copt si un praf de sare. Se freaca ouale cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa. Peste ele se toarna laptele dulce, laptele batut, uleiul, esenta de vanilie, coaja rasa de portocala si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Se adauga amestecul de malai si se mixeaza pana se obtine un aluat moale care curge incet de pe lingura. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina.

Se da tava la cuptor pt 45-50 min. Cand prinde o culoare aramie, se scoate tava din cuptor, se lasa sa se raceasca complet, se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"