Specialitatea Casei

Din restaurant in bucataria ta!

Prajitura cu mac

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Prajitura cu mac.

Lista de ingrediente:

Blat

– 8 albusuri
– 200 gr zahar
– 5 linguri faina
– 100 gr nuca de cocos
– 100 gr mac macinat

Crema

– 8 galbenusuri
– 100 gr zahar
– 200 ml lapte
– 3 linguri faina
– 20 gr unt

Cum se prepara:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare. Se pune faina, putin cate putin, macul si nuca de cocos, amestecand usor de jos in sus.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia, se da la cuptor si se coace la foc mediu, 25 min.Cu mixerul, se freaca galbenusurile cu zaharul cca. 2-5 min.

Se amesteca cu faina si laptele cald si se fierbe in bain- marie pana se ingroasa, amestecand continuu. Cand s-a ingrosat se stinge focul si se lasa la racit. Se freaca untul spuma si se incorporeaza lingura cu lingura, in el, crema fiarta.

Se intinde crema peste blatul racit din tava si se da la frigider cel putin o ora. Se taie bucati si se orneaza cu fulgi de nuca de cocos dupa preferinta.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna !

x
Dati-ne un "Like"