close

Rulada cu crema de cocos. Incredibil de gustos si usor de facut. Incercati aceasta reteta!

13.02-POZA art.11 (rulada)

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Rulada cu crema de cocos.

Lista de ingrediente:

-85 gr unt

-1500 gr biscuiti simpli ( 1.5 Kilograme)

-300 ml lapte

-10 gr zahar pudra

-3 linguri cacao pudra

Pentru crema:

-3 plicuri zahar vanilat

-350 gr nuca de cocos

-20 gr unt

-230 gr zahar pudra

Pentru decor:

-2 linguri fulgi de nuca de cocos

Cum se prepara

Pentru inceput sfaramam biscuitii.

Intr-o cratita mai mare punem la fiert zaharul, laptele, untul si pudra de cacao, iar dupa ce au fiert lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit compozitia adaugam biscuitii sfaramati si framantam bine. Apoi intindem o folie alimentara pe masa si se presaram nunca de cocos pe ea.

Intr-un alt bol adaugam untul cu nuca de cocos, zaharul vanilat si zaharul pudra pana obtinem o crema pufoasa.

Este bine sa adaugam o lingurita de lapte clocotit peste unt pentru a nu se taia, dupa care adaugam zaharul pudra.

Trebuie sa amestecam foarte bine pana in momentul in care nu se mai simte zaharul, dupa care adaugam zaharul vanilat si nuca de cocos.

Acum intindem aluatul de biscuiti pe folia alimentara intr-un strat uniform iar apoi intindem crema de cocos.

Rulam si bagam prajitua la frigider pentru aproximativ 2-3 ore.

Daca este nevoie, dupa scoaterea foliei se mai poate presura nuca de cocos.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"