Specialitatea Casei

Din restaurant in bucataria ta!

Rulada cu crema de nuci. O bunatate. Este exceptionala

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Rulada cu crema de nuci.

Lista de ingrediente:

Pentru aluat

70 grame zahăr

2 ouă

1 praf sare

coaja rasă de la o lămâie

30 grame drojdie

200 mililitri lapte călduţ

100 grame unt topit

500 grame făină

Pentru umplutură

1 lingura lapte

esenţă de vanilie

120 grame zahăr

coajă de lămâie

1 lingurita cacao

200 grame nuci

1 lingurita scorţişoară

Cum se prepara:

Pentru inceput dam drumu la cuptor si il setam la 200 de grade celsius.

Intr-un bol amestecam drojdia in lapte si impreuna cu un praf de zahar, amestecam totul cu faina. Punem bolul la cald si lasam acoperit timp de 10 minute. Apoi faina, zaharul, sarea, untul, coaja de lămâie, oul bătut şi laptele le amestecam cu drojdia iar apoi framantam foarte bine si lasam la dospit timp de 20 de minute.

In acest timp, intr-un alt bol amestecam nucile macinate cu zaharul, esenta de vanilie, cacaoa, scortisoara, coaja de lamaie si putin lapte pana obtinem o crema densa.

Cand aluatul a crescut, intindem unform, presaram pe toata suprafara aluatului pasta de nuci si rulam, dar cu foarte mare grija sa nu se rupa.
Pregatim o tava pe care o ungem cu unt si asezam rulada in ea.

Batem un albus cu apa si ungem rulada pentru a avea un aspect placut si mai lasam aproximativ 10 minute la dospit.

Dupa cele 10 minute bagam tava in cuptor si lasam sa se coaca.

Cand este gata, se scoate si se serveste caldut.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"