close

Savarine incredibil de gustoase si fine. Special pentru pretentiosi!

13.02-POZA art.4 (Savarine-fine-și-frumoase-pentru-doamnele-și-domnișoarele-pretențioase-dar-și-pentru-domnii-inimoși-și-pofticioși-618×336

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Savarine .

Lista de ingrediente:

Pentru aluat:

-150 mililitri lapte

-2 ouă

-1 vârf cuțit sare

-2 plicuri zahăr vanilat

-250 grame făină

-30 mililitri ulei

-2 linguri zahăr

-1 plic drojdie uscată(7 grame)

Pentru sirop:

-100 grame zahăr

-400 mililitri apă

-2 lingurițe esență de rom

Pentru umplut:

-250 grame frișcă bătută

Pentru ornat:

-300 grame dulceață

Cum se prepara:

Punem laptele la incalzit intr-o cratita si diluam in el drojdia uscată si zahărul.

Punem faina cernuta intr-un bol, adaugam un praf de sare, urmat de laptele cald și uleiul, dupa care incorporam pe rand ouale.

Luam alut cu lingurita si punem in formele unse iar apoi lasam sa creasca un sfert de ora.

Bagam la copt jumatate de ora la temperatura de 180 de grade celsius.

In acest timp pregatim siropul fierband apa cu zaharul si esenta.

Cand este gata, lasam siropul sa se raceasca si bagam in el savarinele jumatate de minut.

Formam un capacel si punem frisca in interior, dupa care acoperim savarina cu acel capacel decupat si le ungem cu dulceata.

Ornam cu frisca la final si le bagam la frigider pana se racesc putin.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"