Specialitatea Casei

Din restaurant in bucataria ta!

Tocănită de gălbiori cu smântână și usturoi

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Tocănită de gălbiori cu smântână și usturoi.

Lista de ingrediente:

– 500 g gălbiori

– 6 căței de usturoi

– 1 ceapă roșie

– câteva fire de pătrunjel

– 300g smântână grasă

– sare și piper

– ulei de floarea-soarelui

– 3 linguri de muștar fin

Cum se prepara:

Se strivesc trei căței de usturoi , se adaugă usturoiul într-o tigaie încinsă cu câteva linguri de ulei.

Gălbiorii se spală, se scurg de apă si se pun in tigaie peste usturoi, se lasă la sotat 10-15 minute și deasupra se presară pătrunjelul.

Separat se curăță ceapa și usturoiul rămas, si se toacă mărunt.

Se pun la călit într-o tigaie cu o lingură de ulei.

Se adaugă smântâna și muștarul peste ceapă, se asezonează cu sare si piper după gust si se mai lasă două minute pe foc.

Peste se adaugă gălbiorii cu usturoi, se amestecă bine toate ingredientele si se presară deasupra pătrunjel proaspăt sau mărar.

Se poate servi cu mămăligă.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna !

x
Dati-ne un "Like"