close

Tochitura de porc. O reteta delicioasa, mai ales daca punem pe langa aceasta, o bucata de mamaliga, muraturi si ou.

12.02-POZA art.12 (tochitură-de-porc

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Tochitura de porc.

Lista de ingrediente:

-sare

-400 grame carne macră de porc (pulpă sau muşchi)

-3-4 căţei de usturoi

-100 mililitri vin

-400 grame fleică

-100 grame ficat

-piper

-1-2 linguri ulei sau o lingură cu untură

Cum se prepara:

Pentru inceput pregatim carnea. O spalam, o curatam de pielite, o taiem cubulete si lasam sa se scurga.

Punem o tigaie cu ulei la incins in care punem bucatile de carne sa se prajeasca si le intoarcem doar atunci cand au prins crusta.

Dupa asta spalam ficatul si il taiem cubulete urmand sa il punem in tigaie langa bucatile de carne.

Ii intoarcem dupa ce au prins crusta si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Adugam si putin vin amestecat cu apa si lasam sa fiarba inabusit, pana in momentul in care se inmoaie carnea foarte bine.

Tocam usturoiul marunt si il pisam cu sare. Subtiem cu 2-3 linguri de apa si turnam in tochitura. Potrivim de sare si mai lasam pe foc cateva minutele.

Optional se poate servi cu mamaliguta, branza, muraturi si ou.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"