close

Tort cu crema de cacao si sirop. Este un tort delicios care va va incanta papilele gustative!

13.02-POZA art.10 (Fullscreen-capture-12142017-83214-PM

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Tort cu crema de cacao si sirop.

Lista de ingrediente:

Pentru blat:

-7 linguri apa calda

-300 grame faina

-300 grame de zahar

-7 oua

-1 plic praf de copt

-7 linguri de ulei

Pentru crema:

-2 pachete unt

-1 cana zahar

-200 grame nuci coapte, fistic, alune

-5 linguri de cacao

-8 oua

Pentru sirop:

-esenta de rom

-3 cani apa

-1 cana zahar

Cum se prepara:

Pregatirea blatului:

Pentru inceput dam drumu la cuptor si lasam sa incalzeasca.

Apoi pregatim un bol in care vom separa galbenusurile de albusuri.

Intr-un alt bol batem albusurile spuma tare cu putina sare.

Adugam zaharul in ploaie, batem iar apoi punem 7 linguri de apa calda, galbenusurile pe rand si 7 linguri de ulei.

Dupa asta vom schimba mixerul cu un tel, urmand sa incorporam faina si praful de copt cu miscari usoare si largi, de jos in sus.

Pregatim o tava de blat de tort, pe care o ungem cu ulei, o tapetam cu faina si adaugam compozitia rezultata dupa care o bafam la cuptor pentru jumatate de ora.

Scoatem cand trece testul scobitorii si lasam sa se raceasca.

Pregatirea Siropului

Intr-un punem 1 cana de zahar si 3 cani cu apa, amestecam, punem pe foc si lasam sa fiarba pana va scadea putin.

Cand este gata, lasam sa se raceasca iar apoi adaugam esenta de rom.

Pregatirea Cremei

Punem intr-un bol ouale intregi cu zaharul pe foc mic si amestecam cu telul non-stop pentru a evita lipirea, pana incepe sa se ingroase, formandu-se o crema.

Apoi punem untul, cacao, esenta si amestecam bine.

Dupa ce s-a ingrosat adaugam nucilce si luam de pe foc, lasam sa se raceasca putin dupa care incepem sa ornam tortul.

Cum asamblam

Taiem blatul pe orizontala in 3, insiropam, punem crema, nivelam si repetam cu urmatoarele 2 blaturi.

La final netezim si presaram nuca de cocos pe margini.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"