close

Tort de cacao cu capsuni

Tort-cu-ciocolata-mascarpone-si-capsune

Pentru tort de 25cm:

– 1 plic zahar vanilat

– 150g zahar brun

– 4 oua

– 200g unt

– 1,5 lingurite praf de copt

– 1 praf sare

– 300g faina integrala

– 150g zahar brun

– aproximativ 250ml lapte

– 50g cacao amaruie

Ingrendiente pentru prepararea cremei:

– 300ml frisca lichida

– o lingurita zahar pudra

– 1 lingurita zahar vanilat

– 3 linguri jeleu de coacaze

– 500g capsuni

Nota: unt pentru forma de tort

1. Amestecam untul cu zaharul vanilat si zaharul normal si apoi adaugam si amestecam treptat ouale si sarea.

Deasupra presaram cacao, faina si praf de copt, iar apoi punem laptele. Punem aluatul in forma unsa cu unt, si il bagam in cuptor la nivelul inferior . In cuptor se lasa 1 ora la 180 grade,pozitia 2-3 a cuptorului pe gaze.

2. Dupa ce se raceste blatul se taie in doua felii pe orizontala, iar partea inferioara se umple cu jeleul de coacaze. Spalam si curatam capsunile. Un sfert pastram pentru decor, iar restul se zdrobesc.

3. Batem frisca, iar spre final se adauga zaharul vanilat si zaharul . Batem continuare, pana se intareste .

Punem capsunile zdrobite. Jumatate din frisca se unge pe partea inferioara a blatului, peste care asezam a doua felie, iar deasupra punem frisca. Lasam la frigider 2 ore.

4. Capsunile pastrate se taie in doua si se decoreaza tortul. Se taie tortul in 12 feli si se serveste.

x
Dati-ne un "Like"