Specialitatea Casei

Din restaurant in bucataria ta!

Tort de mere cu fructe din dulceata.

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Tort de mere.

Lista de ingrediente:

– 1 kg mere
– 100 gr fructe din dulceata
– 150 gr unt
– 1 lingurita coaja rasa de lamaie
– 1 lingurita rom
– 6 oua
– 200 gr zahar
– 150 gr faina

Cum se prepara:

Merele se curata de coaja, se taie jumatati, se scot samburii si se aseaza cu scobitura in jos, intr-o tava unsa cu unt. Se stropesc cu rom, se presara cu 50 grame zahar si se pun la foc slab sa se caleasca. Dupa ce s-au inmuiat se ridica de pe foc.

Se freaca spuma zaharul si galbenusurile, se adauga untul, coaja de lamaie si faina si se amesteca foarte bine. Albusurile se bat spuma si se includ in compozitie. Peste mere se presara bucatele de unt, se toarna compozitia si se da la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste frumos.

Se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu fructe din dulceata.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna !

x
Dati-ne un "Like"