Specialitatea Casei

Din restaurant in bucataria ta!

Tort de post cu banane. Atat de delicios

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Tort de post cu banane.

Lista de ingrediente:

Pentru blat

7 linguri făină

150 grame nucă măcinată fin

1 plic praf de copt

1 praf sare

150 grame zahăr

1 lingură cacao

250 mililitri apă minerală

Pentru cremă

2 banane

2 linguri cacao

500 grame frișcă vegetală

Pentru sirop

5 linguri zahăr

200 mililitri apă

esențe, după gust

Pentru decor

50-75 grame nucă măcinată

1 banană

50 grame ciocolată de menaj de post

Cum se prepara:

Incepem cu siropul. Acesta se prepara din apa cu zahar si din esentele pe care le dorim. Lasam sa scada putin iar apoi luam de pe foc.

Dam drumu la cuptor si lasam sa se incalzeasca.

Blatul il pregatim amestecand apa minerala cu zaharul, nuca, praful de copt, sarea, cacaoa si faina.

Pentru blat, amesteci apa minerală cu zahărul, nuca, praful de copt, sarea, cacaoa și făina.

Pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia rezultata mai sus si bagam tava in cuptor pana trece de testul scobitorii. Apoi scoatem blatul, il insiropam iar apoi lasam sa se raceasca.

In acest timp, pregatim si crema din frisca amestecata cu cacao si mixam pana obtinem o crema fina si tare.

Bananele le taiem in doua, pe lung si le punem pe blat dupa care turnam crema si nivelam.

La final ornam tortul cu banana feliata si cu ciocolata razuita pe gaurile mari, iar pe margini presaram nuca macinata.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"