Specialitatea Casei

Din restaurant in bucataria ta!

Tort tiramisu cu visine, absolut delicios si rapid de preparat

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Tort tiramisu cu visine.

Lista de ingrediente:

Pentru blat si crema :

– 250 g piscoturi de sampanie

– 10 g de gelatina (foite)

– 170 g de unt

– 170 g de zahar

– 300 g de smantană

– 300 g de iaurt

– 300 ml friscă lichidă

– 500 g de visine (visine congelate sau proaspete)

– o fiolă esentă de vanilie

Pentru insiropat :

– 200 ml de cafea lichida

– 3 linguri de zahăr

Pentru ornat :

– 50 g de cacao

– 2-3 visine

Cum se prepara:

Intr-un bol cu apă rece se pune la hidratat gelatina si se lasă aproximativ 10 minute.

Frisca lichidă se mixează si se lasă la rece. Intr-un bol se pune untul la temperatura camerei, se adaugă zahărul , esenta de vanilie.

Se mixează pană cand se topeste zahărul si se obtine o cremă fină.

Peste crema de unt se incorporează iaurtul si smantana.

Gelatina inmuiată se scurge de apă si se topeste putin la bain-marine, apoi se incorporează in compozitia de unt si se omogenizează bine toate ingredientele.

La final se adauga frisca batută , o parte din visine si se amestecă .

Intr-o tava se aseaza un rand de piscoturi trecute rapid prin cafea.

Jumatate din compozitia de crema de tort se pune peste stratul de piscoturi.

Se acoperă cu un alt strat de piscoturi insiropate, visine fară samburi si apoi se adaugă restul de cremă si se nivelează.

După ce tortul cu fructe este gata, se ornează cu cacao si fructe după imaginatia fiecăruia.

Se tine tortul la frigider 2-3 ore să se intăreasca bine.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna !

x
Dati-ne un "Like"