close

Va prezentam un desert rafinat, aromat, cremos si pufos. Prajitura cu crema de lapte.

13.02-POZA art.12 (praj cu lapte)

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de prajitura cu crema de lapte.

Lista de ingrediente:

Pentru blat:

-3 lg cacao

-4 oua

-100 gr zahar

-1/2 plic praf de copt

-3 lg apa rece

-3 lg ulei

-esenta de rom

-8 lg faina

Pentru crema:

-500 ml lapte

-2 galbenusuri

-1 praf de sare

-150 gr zahar

-50 gr amidon

-zeama de la o lamaie

Pentru decor:

-ciocolata cu alune

Cum se prepara:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spume cu un praf de sare si zahar pana obtinem o spuma lucioasa.

Amestecam galbenusurile bine cu uleiul si apa. Amestecam si faina intr-un bol cu praful de copt si cacaoa.

Apoi amestecam albusurile cu galbenusurile, faina cernuta, esenta de rom, omogenizam usor si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam drumu la cuptor la un foc potrivit apoi bagam tava ce contine compozitia. Dupa ce s-a copt scoatem si lasam sa se raceasca, dupa care o taiem in doua.

Intre timp incepem sa preparam crema. Intr-o craticioara punem laptele pe foc, iar cand da in colocot, dam cratita deoparte.

Laptele caldut si zeama de lamaie se adauga peste galbenusurile amestecate cu zaharul, amidonul si praful de sare, si se pun iarasi pe foc, amestecand continuu pana in momentul in care incepe sa fiarba. Dupa, lasam sa se raceasca dar mai amestecam din cand in cand.

Pregatim o tava in care asezam prima foaie, o insiropam, apoi intindemjumatate din crema, urmand sa asezam si a 2-a foaie, iar restul de crema se intinde, dupa care se rade deasupra ciocolata cu alune.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"