close

Vrei sa ai o cina sanatoasa? Aceasta reteta este minunata. Peste alb fiert in sos de vin.

Peste alb fiert in sos de vin.. Peste alb fiert in sos de vin

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Peste alb fiert in sos de vin.

Lista de ingrediente:

-1 kg file peste

-150 ml vin alb

-o ceapa

-50 g unt

-sare

-piper

-pentru sos:

-100 g unt

-100 g faina

-1 galbenus

-200 g smantana

-zeama in care a fiert pestele

-zeama de la o lamaie

-sare

-piper

Cum se prepara:

Fileurile de peste se ruleaza si se fixeaza cu niste scobitori .

Se pun apoi intr- un vas impreuna cu ceapa tocata marunt, cu unt si vin. Se fierbe inabusit pe foc mic timp de 15 minute.

Se caleste untul si faina pentru sos, fara sa se rumeneasca.

Apoi se stinge cu smantana si cu zeama de peste.

Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase si se mai lasa inca 20 de minute.

Se paseaza sosul intr- o sita, se adauga galbenusurile si zeama de lamaie.

Sosul se serveste alaturi de fileurile de peste.

Este un preparat foarte gustos si sanatos.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"