close

Aceasta mancare imi aminteste de copilarie, cand o mancam gatita de bunca. Mancare de mazare.

02.04-poza art.11

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Mancare de mazare.

Lista de ingrediente:

-3 linguri ulei

-2 borcane mazare sau 700 grame mazare proaspata

-piper

-1 ceapa

-4 linguri pasta de tomate

-2 morcovi

-1 legatura de marar

-sare

Cum se prepara:

Curatam ceapa si morcovii, iar apoi ceapa o taiem marunt iar morcovii felii subtiri.

Pregatim o tigaie cu ulei incins, in care vom cali ceapa, iar cand devine aramie adaugam si morcovii.

Scurgem mazarea de zeama daca este cazul, o punem intr-o strecuratoare su o spalam sub jet de apa rece.

Dupa asta o punem in tigaie alaturi de ceapa si morcovi, si acoperim cu apa cat sa acopere mazarea.

Lasam sa fiarba 20 de minute, dupa care adaugam pasta de tomate si mai lasam sa fiarba 5 minute.

Condimentam cu sare si piper dupa gust, iar apoi presaram mararul tocat.

Va uram pofta buna!

Bonus

Fasole verde la tigaie. Ieftina, super sanatoasa, extrem de gustoasa si usor de incropit.

In acest articol va vom oferi o reteta de fasole verde la tigaie.

Lista de ingrediente:

-3-4 cepe medii

-600 grame fasole verde

-6 căței de usturoi tocați

-sare, piper, mărar și pătrunjel tocat – după gust

-5 roșii medii

Cum se prepara:

Taiem fasolea verde în bucăţi de 2-3 cm, o punem intr-o cratita şi o oparim putin în apă cu sare.

Dam sub un jet de apă rece şi lasam la scurs.

Tocam ceapa marunt şi o adaugam în tigaia cu ulei încins, amestecând continuu.

Când devine transparentă, adaugam în tigaie fasolea verde şi jumătate din cantitatea de roşii. Se lasă 5 minute pe foc, până se sting roşiile.

Adaugam şi restul de roşii, verdeaţa şi usturoiul şi se lasă sub capac până când fasolea e fiartă. Se mai prăjeşte fără capac încă un minut şi se serveşte fierbinte.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"