close

Aceasta reteta de lasagna este ideala pentru o cina reusita. Este foarte delicioasa si se prepara foarte usor.

Lasagne cu șuncă

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de lasagna cu sunca.

Lista de ingrediente:
– 250 de grame de foi de lasagna
– 300 grame de șuncă
– 450 de grame de spanac
– un pahar de mazare verde
– 300 grame de brânză moale
– 150 grame parmezan ras
– 2 capatani de usturoi
– sare, piper negru proaspăt măcinat

Ingrediente pentru sos bechamel:
– 1 litru de lapte
– 100 grame de unt
– 3 linguri cu făină
– 100 grame parmezan ras
– Un praf de nucșoară măcinata
– sare, piper negru proaspăt măcinat

Cum se prepara:

Pasul 1
Pentru sosul de bechamel, topiți untul într-o tigaie, se toarnă făina și se fierbe, amestecând constant, timp de 2 minute. Se toarnă treptat laptele, amestecând constant sosul cu o furculita. Aduceți la fiert,si adaugati sare, piper și asezonati cu nucșoară. Se amestecă, se fierbe sosul timp de 5-7 minute, până la se ingroasa. Dacă este necesar, trecetisosul printr-o sită într-un vas curat. Acoperiți cu folie alimentara, si se lasa la racit.
Pasul 2
Se fierbe mazărea în apă sărată în fierbere, timp de 5 minute, apoi le puneti la scurs într-o sita mare..

Pasul 3
Taiati șunca în felii subțiri.

Pasul 4
Se curata și se toacă mărunt usturoiul. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie, se pune usturoiul și spanacul și se fierbe timp de 15 minute. Se amestecă spanacul cu brânză de vaci și parmezan ras, se asezoneaza cu sare și piper.

Pasul 5
Lubrifiați cu ulei o formă dreptunghiulară de 30×40 cm și distribuiți 2-3 linguri pe partea inferioară cu sos de bechamel, apoi puneți 3-4 foi de lasagna pentru a acoperi complet fundul. Adaugagi peste foile de lasagna sosul de bechamel și adaugati jumătate din mazărea verde. Apoi adaugati feliile de șuncă și brânza de vaci. Repetați straturile din nou. Ultimul strat de pastă este acoperit cu un strat subțire de bechamel, si se presară bine cu parmezan.

Pasul 6
6. Preîncălziți cuptorul la 170 de grade și coaceți lasagna timp de 45-50 de minute, până devine maro auriu. Înainte de servire, lăsați lasagna timp de 10-15 minute.

Va uram pofta buna!

 

x
Dati-ne un "Like"