close

Aceasta reteta de tort aperitiv – este ideala pentru Paste – usor de facut, rapid de mancat.

27.02-poza art.6

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta tort aperitiv.

Lista de ingrediente:

-sos bechamel (din 20 gr unt, 20 gr faina si 20 ml lapte)

-2 oua

-8 felii de paine din faina integrala, fara crusta

-135 gr branza rasa Comté

-6 felii de sunca

Cum se prepara:

1. Amesteca ingredientele pentru sosul bechamel. Omogenizeaza.

2. Unge cu foarte putin unt o tava.

3. Pune feliile de paine intr-un strat.

4. Acopera cu un sfert din sosul bechamel.

5. Presara din abundenta branza.

6. Presara bucatele de sunca.

7. Acopera totul cu felii de paine.

8. Pune inca un sfet din sosul bechamel.

9. Presara iarasi branza si sunca si acopera cu paine.

10. Toarna restul de sos bechamel, presara restul de branza si baga in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru 25-30 de minute.

Va uram pofta buna!

Bonus

Chec aperitiv cu sunca , masline si branza. O minunatie.

In acest articol va vom prezenta o reteta de chec aperitiv.

Lista de ingrediente:

-100 g măsline negre

-200 g șuncă

-100 ml ulei de măsline

-150 g bacon

-4 ouă

-1/2 linguriță sare

-150 g brânză de oaie rasă

-1 linguriță praf de copt

-250 g făină

-50 g cașcaval afumat

-1 ceapă mare

-150 ml vin alb

-pătrunjel proaspăt tocat (opțional)

-100 g măsline verzi

Cum se prepara:

Checurile sărate ne scot din încurcătură de fiecare dată când suntem în lipsă de timp sau nu avem prea multă inspirație pentru aperitive. Ele pot fi servite la mese festive, ca gustare între mese, mic-dejun sau chiar și pachet pentru muncă. Se fac rapid, ușor și sunt atât de gustoase și versatile încât nu ne putem sătura de ele prea curând. Cel de astăzi este cu iz mediteranean, datorită măslinelor, brânzei de oaie și uleiului de măsline din compoziție.

Într-un castron mare, combină vinul, ouăle bătute, uleiul, sarea. Separat, se combină făina cu praful de copt și apoi adaugă peste compoziția lichidă.

Ceapa se toaca mărunt și se călește puțin. Adaugă peste bacon-ul și mai călește câteva minute. Scurge amestecul ca să nu strice aluatul mai târziu.

Feliază măslinele, toacă pătrunjelul (dacă vrei să pui) și taie șunca. Adaugă totul (inclusiv brânza și cașcavalul peste aluat). Toarnă într-o formă de chec și dă la cuptorul preîncălzit timp de 1 oră.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"