close

Acest deliciu va disparea instant de pe platou. Tort cu biscuiti si crema de mascarpone!

13.03-POZA art.4 (29004045_1864617450280239_1664135952_n

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Tort cu biscuiti si crema de mascarpone.

Lista de ingrediente:

-60 mililitri lichior de cafea

-500 grame de frișcă

-500 grame de biscuiți crocanți

-500 grame de mascarpone;

-70 grame de zahăr

-bule de ciocolată sau fulgi de ciocolată, pentru decor – optional

-1 linguriță extract de vanilie

Cum se prepara:

Punem intr-un bol frisca rece impreuna cu crema de mascarpone, zahărul, lichiorul de cafea și vanilia si batem totul bine.

Pregatim o tava de copt detasabila, asezam biscuitii pe fundeul acesteia, iar apoi punem un sfert din crema rezultata.

Apoi mai punem un strat de biscuiti , urma de un alt strat de frisca.

Repetam operatiunea pana terminam biscuiti si crema, dar ultimul strat trebuie sa fie de crema.

La final nivelam si bagam tortul la frigider peste noapte.

Optional, putem decora cu bule de ciocolată sau cu fulgi de ciocolată.

Va uram pofta buna!

Bonus

Cel mai simplu si mai bun tort racoritor! Tort cu crema de afine si mascarpone!

In acest articol va vom oferi o reteta de tort cu crema de afine si mascarpone.

Lista de ingrediente:

Pentru blat:

(diametrul de 20 cm)

-4 oua

-120 g faina

-30 ml ulei

-120 g zahar

-1 plic zahar vanilat

-1 varf cutit sare

-1 lingurita rasa praf de copt

Pentru crema:

-100 ml apa

-250 g afine proaspete

-180 g zahar pudra

-20 g gelatina

-1 ciocolata alba

-250 g mascarpone

-200 ml smantana pentru frisca

Pentru decor:

-3 linguri fulgi migdale

-5 linguri fulgi de ciocolata alba

-sosul de afine pastrat

-afine

Cum se prepara:

Pentru a pregati tortul cu crema de afine si mascarpone in primul rand ne pregatim ingredientele pentru blat la indemana, astfel incat totul sa mearga rapid.

Pentru inceput se pun ouale intregi intr-un bol, adaugam un varf cutit sare si le mixam timp de aproximativ 5 minute. Devin cremoase, isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam treptat zaharul tos si cel vanilat, continuand sa mixam in acest timp.

Adaugam uleiul, amestecam la viteza mare, apoi cernem faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.

Turnam aluatul in vasul tapetat cu hartie de copt pe fund si cu ulei si faina pe pereti. Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180°C pana trece testul cu scobitoarea (maxim 30 minute).

Scoatem blatul din forma si il lasam sa se raceasca pe un gratar.

Cat timp se coace blatul incepem sa pregatim crema. Mixam smantana pentru frisca pana cand se ingroasa, apoi topim ciocolata alba si o amestecam cu mascarpone doar in momentul in care aceasta nu mai este fierbinte. La final incorporam frisca in crema de mascarpone cu ciocolata alba.

Spalam afinele, le scurgem, apoi le amestecam cu zahar pudra si 30 ml apa. Intr-un bol mic (o cescuta) punem gelatina la hidratat cu 70 ml apa (avem grija sa amestecam rapid cand turnam apa pentru a fi toata gelatinain contact cu apa).

Punem afinele la fiert, la foc mic, pana in momentul in care sosul are consistenta ca la dulceata. Luam de pe foc, turnam sosul si afinele in vasul cilindric al unui mixer vertical si le pasam, apoi strecuram compozitia pentru a pastra cojile – daca raman. Cat timp compozitia noastra este inca foarte calda incorporam gelatina si amestecam rapid. Pentru mai multa siguranta putem topi gelatina la baine-marie si apoi o adaugam siropului de afine.

Pastram 1 lingura din siropul de afine pentru decor, iar restul il amestecam cu crema de mascarpone pana obtinem o crema omogena, de culoare mov. Taiem blatul de tort in 3. Pastram intr-un bol si 2-3 linguri din crema obtinuta pentru decorul final.

Punem partea de blat care iese mai groasa pe fundul tavii in care a fost copt si il acoperim cu un strat de crema. Mutam tava in congelator 3-4 minute, apoi punem inca un blat si crema si lasam tava in congelator alte 3-4 minute.

Tortul va sta in frigider 2-3 ore, apoi putem sa finalizam decorul. Daca se intaresc prea tare crema si sosul de afine le incalzim 15-20 secunde la microunde, apoi le putem folosi pentru a imbraca complet tortul si pentru a-l decora dupa propria imaginatie.

Pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"