close

Acest preparat este perfect pentru post. Cea mai buna reteta de iahnie de fasole!

24.02-POZA art.5 (iahnie-fasole-shutterstock_35254333-580×400

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de iahnie de fasole.

Lista de ingrediente:

-1 linguriţă zahăr

-500 grame fasole uscată

-6 căţei usturoi

-2 foi dafin

-sare

-piper

-2 cepe mari

-250 mililitri bulion

-2 linguriţe boia dulce

-1 linguriţă cimbru

-2 morcovi

-1 lingură pastă de ardei dulce

-ulei

-pătrunjel

-mărar

Cum se prepara:

Punem fasolea in apa rece si o lasam la inmuiat peste noapte.

Apoi o fierbem in 2-3 ape.

Dupa primele doua fierberi, varsam apa fiarta si o inlocuim cu alta, tot fierbinte.

In ultima apa adaugam sarea si foile de dafin.

In acest timp curatam si tocam legumele marunt, le punem la calit intr-o tigaie in felul urmator: ceapa, dupa cateva minute mprcovul iar la final usturoiul.

Apoi adaugam si zaharul cu bulionul, urmate de pasta de ardei dulce.

Lasam pe foc pana prinde o consistenta groasa dupa care adaugam fasolea scursa de apa.

Aproape de final adaugam mararul, cimbrul, boiaua, sare si piper dupa gust.

Lasam sa mai fiarba putin dupa care dam deoparte.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"