close

Acest sos de smantana cu ciuperci se potriveste la multe feluri de mancare si este extrem de gustos si rafinat.

Acest sos de smantana cu ciuperci se potriveste la multe feluri de mancare si este extrem de gustos si rafinat.

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Sos de smantana cu ciuperci.

Lista de ingrediente:

-300 ml smantana dulce

-o ceapa

-o lingura faina

-sare

-piper

-200 grame ciuperci

-50 grame de unt

-2 catei usturoi

-ulei

Cum se prepara :

Ciupercile se spala, se curata si se taie marunt.

Ceapa se toaca marunt la fel si usturoiul .

Se prajeste usturoiul si ceapa in tigaia cu ulei incins pana se inmoaie.

Se adauga ciupercile, se inabusa sub capac, se adauga piper si sare.

Intr- o tigaie uscata se prajeste faina pana se rumeneste, apoi se adauga untul.

Se amesteca bine pana se topeste fara sa formeze cocoloase.

Smantana se adauga in tigaia cu unt si faina si se tine la foc mic 2 minute, amestecind mereu.

Ciupercile prajite le punem peste tigaia cu sos si le fierbem impreuna timp de 3 minute, amestecand din cand in cand.

Daca este prea gros se poate adauga lapte pentru diluare.

Cand este gata se pune in sosiera si se serveste la mancaruri sau garnituri.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"