close

Acest tort cu biscuiti de casa este delicios, iar ingredientele sunt la indemana oricui.Eu il prepar pentru familia mea in fiecare weekend.

tort de biscuiti cu crema

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de tort cu biscuiti de casa.

 

Lista de ingrediente:

          10 ouă

          140-150 grame de zahăr pudra

          150 grame faina de faina

          50 grame de amidon din cartofi

          semințe de jumătate de vanilie

          ulei vegetal pentru ungere

          glazură, fructe confiate și nuci pentru decorare

 

 

Ingrediente pentru crema:

         10-15 grame de gelatină

          300 mililitrii de smantana cu un conținut de grăsime de 33%

          90 grame zahăr pudră

Cum se prepara:

 

Pasul 1

Pentru crema, adaugam gelatină in apă rece și se lasă timp de 20 de minute. Se presează și se dizolvă, sub agitare, în 30-50 mililitrii de apa..

Pasul 2

Smantana se toarnă într-un castron, se pune in gheață,sau în apă foarte rece (gheață) și se bate cu un mixerul la viteză mică până se formează o masă omogena stabilă. Trebuie să se țină de halo.

Pasul 3

La frisca, amestecând constant, adăugați zahărul sub formă de pudră. Se amestecă, se toarnă un strat subțire de gelatină.

Pasul 4

Pentru biscuiți, separați gălbenușurile de albusu. Se bat gălbenușurile impreuna cu zahar si vanilie. Adăugați făina și amidonul cernute impreuna. Se amesteca impreuna , amestecand de sus in jos, pana ce se omogenizeaza.

 Pasul 5

Transferați aluatul într-o formă rezistentă la căldură (o tavă de copt cu laturi înalte), uleiul și un praf de făină. Stratul de aluat nu trebuie să fie mai mare de 2 cm. Este mai bine să coaceți mai multe blaturi de biscuiți . Coaceți în cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de 15-20 de minute. Scoateți tava din cuptor, lăsați biscuiții să se răcească și transferați-l în tava. Dacă este posibil, tăiați biscuitul în două bucăți. Îndepărtați marginile, dacă este necesar. Adaugati crema pe fiecare biscuite in parte Puneți în frigider timp de o oră. Scoateți, luați glazură și decorați cu fructe confiate și nuci.Se portioneaza exact ca in poza si se serveste.

 

 

Va uram pofta buna!

 

x
Dati-ne un "Like"