close

Acesta este un desert dietetic, budinca de ovaz cu stafide, este foarte cremoasa si delicioasa, tocmai buna si pentru cei la dieta.

Acesta este un desert dietetic, budinca de ovaz cu stafide, este foarte cremoasa si delicioasa, tocmai buna si pentru cei la dieta.

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Budinca de ovaz cu stafide.

Lista de ingrediente :

-doua cani ovaz

-o jumatate cana zahar brun

-3 linguri nuci tocate

-o lingurita praf de copt

-o cana jumatate lapte

-o jumatate cana stafide

-o lingurita scortisoara

-o lingurita esenta de vanilie

-doua linguri in topit

-un ou

Cum se prepara:

Amestecam toate condimentele uscate ( scortisoara stafidele ovazul nucile zaharul si praful de copt ) separat amestecam oul, vanilia, untul topit si laptele .

Amestecul lichid se toarna peste amestecul uscat, se omogenizeaza bine.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si turnam compozitia si introducem in cuptorul incins circa 20 de minute, pana se rumeneste .

Cand s- a racit, se taie in cubulete si se serveste .

Va uram:

Pofta buna!

Bonus

Iata o reteta delicioasa pentru o prajitura cu branza de vaci. Papanasi cu smantana

Lista de ingrediente:

-500 g branza de vaci

-4 linguri faina ulei

-4 oua

-o lingurita bicarbonat de sodiu

Cum se prepara:

Se bat ouale cu branza in mixer, se adauga bicarbonatul de sodiu si faina.

Se omogenizeaza bine pana obtinem un aluat consistent .

Se unge o tava de copt cu ulei sau cu hartie de copt, se toarna aluatul in forma speciala de papanasi.

Cand se rumenesc papanasii se ung cu smantana, se pun in vas, se acopera cu un capac si se lasa la temperatura camerei, apoi sa servesc.

Va uram pofta buna!

Bonus 2

Prajitura ce a facut bucataria americana celebra. Briose incredibil de gustoase.

Lista de ingrediente:

-200 grame zahar

-doua lingurite praf de copt

-180 ml lapte

-250 grame faina

-o jumatate lingurita sare

-un ou

-100 ml ulei

-o jumatate lingurita vanilie sau rom

-100 grame stafide

Cum se prepara:

Ingredientele lichide se pun intr- un vas mic: uleiul, laptele, oul, se omogenizeaza bine.

Cele uscate le punem separat in alt vas mai mare: praful de copt, faina zaharu,l sarea, vanilia .

Ingredientele lichide se adauga peste ingredientele uscate, se amesteca usor apoi se pun stafidele, se omogenizeaza din nou.

Se ung formele de briose cu unt, se toarna aluatul circa doua treimi si le lasam timp de 25 de minute la cuptor.

Se face testul cu scobitoarea.

La final se lasa putin la racit si se adauga zahar pudra.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"