close

Aceste cornuri sunt tare delicioase servite alaturi de un pahar de lapte. Un mic dejun pe cinste.

Aceste cornuri sunt tare delicioase servite alaturi de un pahar de lapte. Un mic dejun pe cinste.

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Cornuri cu lapte.

Lista de ingrediente:

-2 ouă

-250 mililitri de lapte

-600 grame de făină

-vanilie

-1 linguriță de drojdie uscată

-1 lingură de zahăr

-100 grame de unt

-300 grame de lapte condensat fiert

-sare

Cum se prepara:

Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri, iar untul il topim.

Incalzim putin laptele, il punem intr-un bol dupa care adaugam gălbenușurile, untul, zahărul, sarea, drojdia și vanilia si amestecam.

Adaugam si faina cernuta dupa care framantam aluatul.

Aluatul rezultata il punem intr-un bol mai mare, il acoperim si il lasam 120 de minute la cald.

Dupa acest timp il impartim in 4 parti, iar fiecare parte o intindem intr–un cer pe care il taiem in 8 triunghiuri.

Fiecare margine a triunghiului o ungem cu lapte condensat si rulam cornurile.

Le inmuiem in albusurile batute si le asezam pe o tava si le lasam la dospit 15 minute.

Dupa cele 15 minute, le bagam la cuptor un sfert de ora la temperatura de 200 grade celsius.

Va uram :

Pofta buna!

BONUS

In doar doi timpi si trei miscari, prepari cele mai gustoase si apetisante cornuri cu gem .

In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Cornuri cu gem.

Lista de ingrediente :

Aluatul :

-400 grame branza de vaci

-doua pahare faina

-50 grame unt

-o lingura smantana

-un pachet vanilie

-11 grame praf de copt

-1 ou

-100 grame zahar :

Umplutura:

-300 grame gem

-o lingurita zahar pudra pentru decor

Cum se prepara :

Aluatul :

Se amesteca toate ingredientele in afara de faina, se omogenizeaza bine, se adauga faina si se framanta bine aluatul.

Se intinde in strat subtire si se taie triunghiuri .

Se pune cate un pic de marmelada sau gem pe fiecare triunghi si se ruleaza cornurile .

Se coc la cuptorul incins la 180 de grade timp de 25 de minute.

Cu 5 minute de a fi gata se presara cu zahar.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza :
Pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"