close

Acestea sunt cele mai populare fursecuri preparate de bunici! Sunt, crocante, fragede si aromate. O bunatate!

13.03-POZA art.2 (28832999_1864616730280311_545430894_n

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Cornulete cu marmelada.

Lista de ingrediente:

-marmeladă

-200 grame de unt sau margarină

-1 ou

-½ linguriță de sare

-200 grame de smântână

-4 pahare de făină

-½ linguriță bicarbonat de sodiu și oțet pentru stins
Cum se prepara:

Pregatim un vas in care punem 3 pahare de faina cernuta in prealabil, iar apoi adaugam untul, smantana, sarea si bicarbonatul stins. Amestecam totul bine dupa care framantam aluatul.

Paharul ramas de faina il il presaram pe masa de lucru, dupa care punem si framantam aluatul.

Formam o minge de aluat pe care o bagam la frigider.

In acest timp, pregatim marmelada taind-o saoldatei.

Scoatem de la rece aluatul, il impartim in patru si fiecare parte o intindem intr-o foaie subtire si rotunda.

Taiem foaia in 12 benzi uniforme, asezam marmelada pe partea mai lata si rulam.

Pregatim o tava de copt si asezam cornuletele in aceasta.

Bagam la cuptor aproximativ un sfert de ora la temperatura de 210 grade.

Sunt gata cand devin putin aurii.

Va uram pofta buna!

Bonus

Cea mai rapida reteta de chec cu visine. Simpla si gustoasa .

In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Chec cu visine.

Lista de ingrediente :

-doua oua

-o jumatate lingurita bicarbonat sodiu

-100 grame unt

-un pahar jumatate faina cu

-un pahar de zahar

-200 grame smantana

-un pliculet zahar vanilat

-350 grame visine in suc propriu sau congelate

Cum se prepara :

Visinele se spala si se scurg in sita .

Se amesteca cu putina faina .

Untul se topeste, ouale se bat cu zaharul bine, se adauga smantana, untul, praful de copt, zahar vanilat si faina, se amesteca bine.

Se obtine un aluat consistent .

Aluatul se toarna intr- o forma tapetata cu hartie de copt.

Se pun visinele deasupra, se coace la 180 de grade circa 40 de minute.

Se face testul scobitorii .

Se lasa la racit si deasupra se presara zahar pudra .

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"