close

Acesti cartofi pot fi serviti atat simpli cat si sub forma de garnitura. Iata cum se prepara cartofii evantai cu sunca si cascaval…

10.04-POZA art.1 (30180563_1904378412970809_1958354296_n

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de cartofii evantai cu sunca si cascaval.

Lista de ingrediente:

-cascaval (sau orice alta branza)

-cartofi mai lunguieti

-piper

-ceapa

-sare

-sunca

Cum se prepara:

Preagatim cartofii, ii curatam dupa care ii taiem felii mai groase, dar fara a le taia pana la capat.

Fiecare cartof o asezam pe o bucatat de folie de aluminiu dupa care se impaneaza cartofii.

In fiecare taietura punem branza, sunca si feliile de ceapa.

Presaram sare si p[iper dupa gust, iar apoi infasiram, cartofii si ii bagam la cuptor 40 de minute .

Pentru a verifica daca sunt facuti, infingem o furculita si in fuctie de cum intra ne dam seamqa daca sunt gata sau nu.

Va uram pofta buna!

Bonus

Iata o delicioasa reteta de Cartofi cu rozmarin si legume deshidratate. Usor de preparat si numai bun pentru o zi de post.

Lista de ingrediente

-sare

-5-6 cartofi mari

-un catel de usturoi

-o lingura de legume deshidratate

-ulei de masline

-o lingurita rasa de rozmarin

-piper

Cum se prepara:

Pregatim cartofii, ii curata, ii feliem mai grosi si ii punem la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Dupa acest timp, ii scurgem de apa si ii punem intr-o tavita.

Punem o tigaie cu ulei de masline la incins si calim putin usturoiul zdrobit.

Turnam uleiul cu usturoiul in tava cu cartofi, punem legume deasupra si rozmarin, condimentam cu sare si piper dupa gust, iar apoi bagam la cuptor pana se rumenesc.

Va uram pofta buna!

Bonus 2

Cartofi taranesti preparati ca la bunica acasa

Lista de ingrediente :

-1 kg cartofi

-o legatura ceapa verde

-50 ml vin

-piper

-cimbru

-3 cepe

-trei linguri ulei

-sare

-boia de ardei

Cum se prepara:

Cartofii se spala, se taie cubulete, se pun la fiert in apa cu sare, cand sunt gata ii spalam in jet de apa rece si ii lasam la racit .

Ii curatam de coaja si ii taiem felii .

In tigaia cu ulei incins, adaugam ceapa tocata marunt, lasam la calit, adaugam ceapa verde, condimentam si mai lasam doua minute .

Intr- o tava unsa cu ulei punem feliile de cartofi, alternand cu ceapa, adaugam vinul, sare, dam la cuptorul incins circa 25 de minute pana devin aurii .

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"