close

Atât vă spun: prăjitura Vis de Cocos a fost atât de lăudată incât a fost făcută în repetate rânduri! :) Reteta aici:

DSCF1737-1024×766-702×336

INGREDIENTE
Pentru blat:
– 7 albușuri
– 300 grame zahăr
– 3 linguri de apă clocotită
– 2 linguri de zeamă de lămâie
– 200 grame nucă de cocos (se păstreaza de aici 2-3 linguri pentru ornat)
– 3 linguri de făină
– 1 plic zahăr vanilat

Pentru crema de cocos:
– 200 grame unt
– 7 gălbenușuri
– 1 plic zahăr vanilat
– 150 de grame de zahăr pudră
– 50 de grame de nucă de cocos
– 1 lingură de lapte
+ Glazură de ciocolată

PREPARARE Ușoară, spectaculos de bună, extrem de aspectuoasă și, cel mai important lucru… de casă! Să facem o tavă mare de “Vis de cocos”, împreună!

1. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Blatul
Bate albușurile cu zahărul spumă tare, adăugând pe rând câte o lingură de apă clocotită și cele două linguri de zeamă de lămâie. Bate încontinuu 2-3 minute. Apoi încorporează, încet și cu mișcări largi, nuca de cocos, făina și zahărul vanilat. Întinde aluatul rezultat uniform în tavă. Dă-l la copt la foc potrivit cam 20-25 de minute. Dacă ai cuptor electric bagă-l la 180 de grade, în jur de 45 de minute.

2. Crema
Freacă gălbenușurile cu zahărul pudră și cu o lingură de lapte la bain-marie (pînă capătă consistența unei ciulamale). Lasă la răcit. Într-un castron separat freacă untul cu zahărul vanilat cu un mixer, până se omogenizează. Adaugă, amestecând continuu, câte o lingură din crema făcută la bain-marie. La final încorporează și cocosul.

3. După ce s-a răcit blatul, pune crema peste blat. Glazura de ciocolată o faci exact cum scrie aici și o întinzi uniform peste prăjitură cât încă este caldă. La final, presară și nuca cocos păstrată pentru ornat.
SURSA

x
Dati-ne un "Like"