close

Aveti o aniversare si nu stiti ce sa preparati mai repede? Iata reteta tortului cu crema de fructe, foarte apetisant.

no thumb

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Tort cu crema de fructe.

Lista de ingrediente :

-un pachet de blat de piscot cu 8 foi

-doua linguri faina

-150 grame unt

-200 ml lapte

-100 grame zahar

-300 grame fructe curatate si tocate

Pentru ornat :

-jeleu de coacaze sau frisca

Cum se prepara :

Se fierbe un sos bechamel din lapte si faina, se ia de pe foc, adaugam apoi zaharul, se lasa la racit si adaugam un untul.

Se amesteca cu telul fructele taiate marunt in crema si se ung blaturile pana terminam compozitia .

Se imbraca tortul cu frisca sau gelatina din fructe si se pune la loc racoros .

Va uram :

Pofta buna!

BONUS

Un desert festiv cu biscuiti sfaramiciosi si ciocolata. Acest tort ii va rasfata pe toti cei dragi.

Lista de ingrediente :

-150 grame biscuiti sfaramiciosi

-4 linguri lapte

-100 grame crema de branza

-esenta de vanilie

-100 ml frisca lichida

140 grame ciocolata

-120 grame branza dulce

-50 grame zahar

-6 foi de gelatina

-50 grame ciocolata rasa

Cum se prepara:

Intr- un vas se rup biscuitii in bucati .

Branza dulce se amesteca cu crema de branza, vanilia, zaharul .

Se topeste ciocolata la baie marina, apoi se amesteca cu amestecul de branza, se adauga biscuitii, se omogenizeaza bine.

Se inmoaie gelatina in apa cateva minute, laptele se fierbe, se adauga gelatina in lapte.

Apoi o rasturnam in compozitia de ciocolata.

Frisca se bate bine, se incorporeaza in ciocolata .

Ungem o forma si o tapetam cu folie de plastic, se toarna crema de ciocolata si se da tortul la frigider timp de 4 ore.

Se scoate si orneaza cu ciocolata razuita .

Va uram:

Pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"