close

Azi am cules capsuni proaspete din gradina, si m-am gandit la un desert, a iesit delicios. Va las reteta aici. Sper sa va placa.

tort de capsuni

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de tort de capsuni.

 

Lista de ingredinete:

Ingrediente pentru blat:

-ouă 3 buc

-zahăr 6 linguri

-unt 150 grame

-kefir sau smantana 100 grame

-faina 2 cani

-praf de copt 1 plic

-smântână 350 grame

-brânză tartabila 250 grame

-zahăr pudra 2-3 lingurițe

-capsuni 200 grame

-zahăr 2 linguri

 

Ingrediente pentru gelatina:

-budinca cu aromă de căpșună 1 pachet (50 grame)

-gelatină 1 pachet (10 grame)

-apă fiearta 0,4 litrii

-rom 1 lingura

-capsuni 250 grame

 

Cum se prepara:

 

Ouăle se bat cu zahărul, adăugați untul și iaurtul, continuând să bateți, adăugați treptat făină si praf de copt.  Aluat sa fie ca cel de clătite.  Se ia o forma de ( 25 cm) care se unge cu ulei, sau se presara cu faina.  Se coace un tort mare și apoi se taie în 3 părți,sau puteti să împărțiți aluatul și sa coaceti cate un blat pe rand, la 180 de grade.Căpșunile se spala, se lasa să se usuce și să taie fiecare capsuna pe jumătate de-a lungul.  În apă fiartă, gelatină se dilueaza,precum si budinca de căpșuni. Încălziți treptat, așteptați dizolvarea completă, adăugați rom. Răcește-l.  Capsunile (pot fi si congelate) se amesteca cu zahăr, se încălzesc la foc mic, amestecând până când zahărul se dizolvă. Blaturile se prepara si se acopera cu crema, folosind o forna corespunazatoare, eliminand excesul cu un cutit.

In forma se aseaza o hartie pentru copt pentru a impiedica gelatina sa se scurga,aseam primul blat, si incepem sa distribuim uniform din centru spre exterior, crema de ceapsuni cu smantana.

 

Dam la în frigider pentru câteva minute. Apoi aplicam gelatina (aproape de partea superioară a căpșunilor) si lăsăm să se raceasca bine. Acum, așezați al doilea rând de căpșuni (cozile în sus) în spațiile dintre fructe de padure ale stratului inferior. Umpleți cu gelatina în partea superioară a tortului. Lasam totul sa se raceasca si sa se coaguleze. Crema rămasă este pusă într-o pungă de ornat și, cu ajutorul unei duze, decorăm partea superioară a tortului. În mijloc se răspândesc căpșunile. Dam în frigider timp de 2 ore. Se presara cu zahăr pudră înainte de servire.
Va uram pofta buna!

 

x
Dati-ne un "Like"