close

Biscuiti fragezi cu stafide. Sunt extrem de gustosi si foarte rapid de preparat.

15.04-POZA art.1 (Печенье с изюмом)bf0243e9

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Biscuiti cu stafide.

Lista de ingrediente:

-500 grame margarina / unt

-500 grame faina

-coaja rasa de lamaie

-4 oua + 4 galbenusuri

-250 grame stafide

-500 grame zahar

Cum se prepara:

Intr-un bol punem margarina sau untul si amestecam cu zaharul, dupa care adaugam cele 8 galbenusuri si coaja rasa de lamaie.

Dupa asta cernem faina si o adaugam impreuna cu stafidele in bolul cu galbenusuri.

La final batem albusurile spuma si le adaugam in bol.

Pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia si bagam la cuptor la foc redus.

Cand sunt gata, lasam sa se raceasca dupa care ii scoatem din tava.

Va uram pofta buna!

Bonus

Tort de biscuiti, pufos si delicios

Lista de ingrediente :

Crema de unt :

-80 grame apa

-250 grame unt

-200 grame zahar

-8 galbenusuri

Bezea :

-100 grame zahar pudra

-3 albusuri

Tortul:

-o ceasca cafea

-cacao

-un pachet de biscuiti

Cum se prepara :

Zaharul se fierbe in apa circa 10 minute.

Galbenusurile se bat bine cu mixerul, se adauga zaharul, se mixeaza 10 minute pana se ingroasa .

Se adauga untul moale si mai amestecam cinci minute la viteza mica.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, se obtine o bezea lucioasa.

Bezeaua se amesteca cu crema de unt.

Biscuiti se inmoaie in cafea, se pun pe o farfurie, se aseaza pe un platou.

Doua randuri a cate cinci biscuiti .

Se acopera cu un strat de crema, se repeta pasii de trei ori .

Obtinem un tort cu 4 straturi de biscuiti si 3 de crema.

Tortul se pudreaza cu cacao, se da la frigider timp de opt ore .

Va uram :

Pofta buna!

Bonus 2

Biscuiti cu ovaz si banane

Lista de ingrediente:

-2 linguri migdale maruntite

-2 banane

-2-3 linguri stafide

-120 grame fulgi de ovaz

Cum se prepara:

Curatam bananele, le taiem felii, dupa care le punem intr-un bol impreuna cu fulgii de ovaz si migdalele taiate marunt.

Bananele le maruntim folosind o furculita si amestecam pana rezulta o compozitie omogena.

Dupa asta, punem stafidele si amestecam.

Luam compozitia cu o lingura, si incercam sa ii dam o forma rotunda.

Pregatim o tava de copt pe care o tapetam cu hartie de copt si asezam biscuitii in aceasta.

Bagam tava la cuptor pentru aproximativ un sfert de ora la temperatura de 180 de grade celsius.

Dupa acest timp, ii scoatem din tava si ii punem pe un gratar la racit.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"